Τερζόγλου Βασιλική

Η Τερζόγλου Βασιλική του Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασαν οι πρόγονοί της ως πρόσφυγες από την περιοχή της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης. Ζει στον Εύοσμο είκοσι χρόνια και είναι παντρεμένη με δύο παιδιά 10 και 18 ετών.

Το 1998 πήρε το πρώτο της πτυχίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, «Βιβλιοθηκονομίας» από το Α.Τ.Ε.Ι.Θ., και στη συνέχεια εργάστηκε ως βιβλιοθηκονόμος στη δημοτική βιβλιοθήκη Πολίχνης.

Το 2008 έγινε πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα απέκτησε και μεγάλωνε τα παιδιά της. Στη συνέχεια παρακολούθησε το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης για τον καταρτισμό των Ψυχιάτρων και Ψυχολόγων σε κλινική εμπειρία και ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις. Το ίδιο διάστημα εξειδικεύτηκε στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών (φορέας υλοποίησης του προγράμματος: Ε.Ψ.Υ.Π.Ε). Το 2013 πήρε το Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης «Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων» κάνοντας το πρώτο μέρος της άσκησής της σε δομή απεξάρτησης (Π.Π.Α.) του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και το δεύτερο μέρος στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Εργάστηκε εθελοντικά στο ΚΕ.Θ.Ε.Α. στο θεραπευτικό πρόγραμμα Ιθάκη και σε άλλες δομές ψυχικής υγείας για ενηλίκους, παιδιά και εφήβους. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα με παιδιά/εφήβους και γονείς.

Επέλεξε να δημιουργήσει την οικογένειά της στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και αγάπησε αυτόν τον τόπο με τις δυσκολίες αλλά και τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχει και μπορεί ακόμα να αναδείξει. Η υποψηφιότητά της ως δημοτικής συμβούλου προέκυψε από τις αξίες της για την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη καθώς και την πεποίθησή της ότι ο καθένας μας πρέπει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με όσα εφόδια έχει κατακτήσει.