Στεργιάδης Στέργιος

Ο Στέργιος Στεργιάδης του Τριαντάφυλλου και της Ελένης το γένος Οικονομίδη γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1959.

Παρακολούθησε μαθήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βέροια.

Είναι απόφοιτος ΑΣΣΥ Στρατιωτικής Σχολής ΣΜΥ, πτυχιούχος Εργοδηγός Μηχανολόγος ΤΕ και απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής Ξένων Γλωσσών. Γνωρίζει αγγλικά και χειρισμό Η/Υ.

Είναι Ανώτερος Αξιωματικός Σ.Ξ. ε.α. Τεχνικού Σώματος και αποστρατεύτηκε μετά από αίτησή του το 2008. Υπηρέτησε σε αρκετές Μονάδες Τεχνικού Σώματος και σε Επιτελείο Σχηματισμών σε διάφορες θέσεις επιτελή και προϊσταμένου διαφόρων παραγωγικών τμημάτων.

Διατέλεσε Διοικητής του 324 ΛΕ (MLRS) (Λαγκαδά Θεσσαλονίκης).

Φοίτησε σε διάφορα Σχολεία εσωτερικού και εξωτερικού του Τεχνικού Σώματος. Είναι απόφοιτος της ΣΕΤΤΗΛ από όπου πήρε πτυχίο Ηλεκτρονικού, της ΣΣΞΓ από όπου πήρε πτυχίο Αγγλικών, ενώ ακόμη έχει αποφοιτήσει από σχολείο στο εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων ΜΒΒ στο Μόναχο Γερμανίας, στην αμερικάνικη βάση Εκπαιδεύσεως Τεχνικού Υλικού (βασικά ψηφιακά ηλεκτρονικά – ηλεκτροπτικά) στο Aberdeen Proving Ground (APG), Maryland των ΗΠΑ, στην αμερικανική βάση ελικοπτέρων και πυραυλικών συστημάτων (πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS) United States Army Materiel Command, Army’s Aviation and Missile Command, Redstone Arsenal (RSA) στην Alabama των ΗΠΑ, στα οποία και αρίστευσε.

Συμμετείχε ως εθνικός Αντιπρόσωπος στην MCC Αξιωματικών Συντηρήσεως για θέματα του συστήματος MLRS στη NAMSA στο Λουξεμβούργο.

Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης στο Huntsville, Alabama των ΗΠΑ.

Τιμήθηκε με παράσημα και μετάλλια του βαθμού του καθώς και με Ηθικές Αμοιβές, όπως με το Μετάλλιο Ευδόκιμου Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως, Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ Τάξεως, τον Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικα και Διαμνημόνευση Ευδόκιμου Διοικήσεως Μονάδας.

Είναι κάτοικος Ευόσμου από το 1982 όπου και ζει μόνιμα ο ίδιος και η οικογένειά του από το 1998.

Ασχολείται με τα κοινά ως μέλος πολιτιστικών συλλόγων και με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2008. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014. Διατέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα προμηθειών και πολεοδομίας, μέλος οικονομικής επιτροπής και άλλων διάφορων επιτροπών του Δήμου.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Τηλέφωνο: 6937110697

Email: stergiosstergiadis@yahoo.gr