Σκρίνου Μαριάννα

Γεννήθηκε το 1984 στο Ελευθέριο-Κορδελιό, όπου και μεγάλωσε. Κόρη του Γεώργιου Σκρίνου και της Αγάπης Δημητρίου, έχει δύο αδέρφια, την Ελένη και τον Αριστείδη.

Είναι απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου και του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ελευθερίου-Κορδελιού, καθώς και του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη του διαπανεπιστημιακού διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Ειδική Αγωγή της Σχολής των Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Τορίνο στην Ιταλία.

Διαθέτει εξειδίκευση στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων και στην Εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά, κι είναι κάτοχος πιστοποιητικού γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής.

Έχει εργαστεί στο Δήμο Λαγκαδά ως Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου για την επικουρία του δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του σε θέματα οργάνωσης και συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οργανώσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και ως υπεύθυνη του γραφείου ενίσχυσης της απασχόλησης του δήμου, της διοργάνωσης εκδηλώσεων και ημερίδων του δήμου, αλλά και του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κοινωνικής πολιτικής του δήμου. Στο δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού ως διευθύνων σύμβουλος διαχείρισης έργου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας» και στο δήμο Εχεδώρου ως στέλεχος της ομάδας σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού του δήμου.

Στο χώρο της εκπαίδευσης εργάστηκε σε δομές Ειδικής Αγωγής ως διδάσκουσα ατόμων με ειδικές ανάγκες (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πεύκων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευθερίου-Κορδελιού, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Παύλου Μελά, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης), στο ΣΔΕ Δικαστικών Φυλακών Διαβατών ως διδάσκουσα ενηλίκων σε θέματα κοινωνικού γραμματισμού και σε ιδιωτικά ΙΕΚ ως σύμβουλος και διδάσκουσα σε θέματα marketing.

Παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την Ένταξη Ατόμων με Αναπηρία, τη Διαχείριση Επιθετικής Συμπεριφοράς, την Αγωγή Υγείας, τη Δια Βίου Μάθηση και Κατάρτιση – Απασχόληση και Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση ανηλίκων – Παράνομη εργασία ανηλίκων, την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τις επικίνδυνες ουσίες και τα απορρίμματα στην καθημερινή μας ζωή, τα δεινά του εγκλεισμού και τον εθελοντισμό.