Σαπρανίδης Αβραάμ

Γεννήθηκε στη Γερμανία. Κάτοικος Ευόσμου από το 1988, παντρεμένος με την Τσιμάρα Ευθυμία, με την οποία απέκτησε τρεις γιους, τον Κωνσταντίνο, τον Ηλία και τον Μάριο.

Είναι απόφοιτος του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική.
Εργάζεται ως γυμναστής στο 2ο ΓΕΛ Εύοσμου.

Από το 1988 υπηρετεί το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής ως σωματειακός προπονητής και από το 1992 έως το 2013 με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή στην εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής ανδρών με Ολυμπιακές, παγκόσμιες, ευρωπαϊκές, μεσογειακές και βαλκανικές διακρίσεις, με αθλητές τον Ολυμπιονίκη του δίζυγου Τσολακίδη Βασίλειο, τον πρωταθλητή Ευρώπης Δουλκερίδη Μιχάλη, τον Ζαχαριάδη Ιωάννη, τον Καϊλίδη Χαράλαμπο και πολλούς άλλους.

Διετέλεσε διεθνής κριτής ενόργανης γυμναστικής την περίοδο 2000-2004, εθνικός κριτής ενόργανης γυμναστικής από το 1988 έως σήμερα, ταμίας στον πανελλήνιο σύνδεσμο προπονητών ενόργανης γυμναστικής και ταμίας στον πανελλήνιο σύνδεσμο κριτών ενόργανης γυμναστικής.

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε., αντιπρόεδρος πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, επίσης διετέλεσε εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού στο Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου.