Γίδαρης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Δευτερότοκος γιος του Ευαγγέλου Γίδαρη και της Μαρίας Τσαλή. Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου- Κορδελιού και εν συνεχεία στο 1ο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο.
Εισήχθη στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το έτος 2004, έχοντας ήδη διατρέξει και επί διετία φοίτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιταλίας UNICAM. Το διάστημα που ακολούθησε έκανε την πρακτική του δίπλα σε έγκριτους νομικούς της Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2006 ασκεί μάχιμη δικηγορία, συμμετέχοντας σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων, ενώ σήμερα είναι Δικηγόρος διορισμένος στον Άρειο Πάγο.
Από πολύ νωρίς εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα κοινά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, στην οποία διετέλεσε Γενικός Γραμματέας επί σειρά ετών (2005-2010). Οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στις εκλογές του Δ.Σ.Θ. το έτος 2011 οπότε και εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Με την επαγγελματική του ιδιότητα έλαβε μέρος σε πλείστες επιτροπές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με αντικείμενα που άπτονται ζωτικών κοινωνικών προβλημάτων.
Κοινωνικά ευαισθητοποιημένος, προσφέρει εθελοντική εργασία σε κοινωφελή ιδρύματα καθώς και παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος μέσω του προγράμματος Legal Aid του Δ.Σ.Θ. .
Έχοντας άμεση επαφή με την γενέτειρα περιοχή του αλλά και συνολικώς με την πόλη λόγω και της πολυετούς και επιτυχούς δραστηριοποίησης ατόμων του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος στον πολιτικό, αθλητικό και πολιτιστικό στίβο, ευαισθητοποιήθηκε πολύ γρήγορα για τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου του.
Στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 κατήλθε για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κορδελιού–Ευόσμου, όπου και τιμήθηκε με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του που τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, υπήρξε μέλος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου καθώς και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας.
Μιλάει δύο ξένες γλώσσες την Ιταλική και την Αγγλική.