Βέλκου-Αμπατζή Νικολέττα

Η Νικολέτα γεννήθηκε το 1965 στον Εύοσμο, όπου κατοικεί έως σήμερα. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ «Ορθόδοξη θεολογία και χριστιανικός πολιτισμός». Εργάζεται εδώ και 23 χρόνια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως θεολόγος σε σχολεία εντός και εκτός του νομού Θεσσαλονίκης. Ομιλεί αγγλικά, ρωσικά και γαλλικά. Η Νικολέτα πιστεύει ότι δεν υπάρχουν όρια στην εξέλιξη ενός ανθρώπου και ότι πρέπει όλοι να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον που ζούμε, γι’ αυτό και η ίδια έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διδακτικών και παιδαγωγικών σεμιναρίων ενώ έχει πάρει και πιστοποίηση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Ως μητέρα τριών παιδιών η ίδια και ως εκπαιδευτικός τρέφει μεγάλη αγάπη για τους νέους. Η αγάπη της αυτή, είναι η κινητήριος δύναμη που την ωθεί στη διοργάνωση και ενεργή συμμετοχή σε ποικίλα πολιτιστικά και κοινωνικά προγράμματα για τη νεανική κοινότητα, τόσο στο πλαίσιο του σχολείου, όσο και ευρύτερα, σε συνεργασία με το Δήμο, την Εκκλησία, πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους τοπικούς φορείς.

Για τη Νικολέτα ο εθελοντισμός είναι μέρος της καθημερινότητάς της, μια και η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή της. Εδώ και 35 χρόνια συνεισφέρει εθελοντικά στο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο της Ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου, στις ενοριακές κατασκηνώσεις «Άξιον Εστί», ενώ για αρκετά χρόνια δραστηριοποιήθηκε και στην Ενορία των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου και Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων.

Παρ’ όλα αυτά, τίποτα και ποτέ, δεν υποκαθιστά το σημαντικότερο ρόλο της ζωής της, αυτόν της μητέρας και συζύγου. Είναι παντρεμένη με τον λογιστή-φοροτεχνικό Πέτρο Αμπατζή και έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά, τον Αναστάσιο (οικονομολόγο-φοροτεχνικό), την Ελένη (καθηγήτρια αγγλικών) και τον Δημήτρη (μαθητή λυκείου).