Ανδρεάδης Βασίλειος

Γεννήθηκε στον Εύοσμο το 1970. Γιος του Παναγιώτη Ανδρεάδη και της Ανατολής Σιδηροπούλου. Υπήρξε μαθητής στο 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Ευόσμου. Ήταν για αρκετά χρόνια αθλητής της ομάδας μπάσκετ του Αίαντα Ευόσμου. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια είχε ενεργό δράση στο φοιτητικό κίνημα.
Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο έλαβε την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ενώ διετέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για τρία χρόνια.

Αμέσως μετά έλαβε την εξειδίκευση του διαβητολόγου. Είναι ενεργό μέλος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, της Πανευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας, καθώς και της Διαβητολογικής Εταιρείας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Είναι ομιλητής και εκπαιδευτής σε πολλά ιατρικά συνέδρια με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Εύοσμο.

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας». Έχει άριστη γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και μιλάει δύο ξένες γλώσσες.

Η αγάπη του για τον Εύοσμο και η ανάγκη ανάπτυξης νέων σχεδίων και πολιτικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον οδήγησαν στην ενεργό συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του 2014, όπου και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. Στη διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές εκείνες έλαβε θέσεις ευθύνης και προσπάθησε με κάθε τρόπο να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και της εικόνας του Δήμου μας τόσο από τη θέση του υπεύθυνου των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο και από τη θέση του αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, ενώ ταυτόχρονα διετέλεσε πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του μερίμνησε για την ολιγομελή αλλά ουσιαστική στελέχωση του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επέτυχε τη συμμετοχή του δήμου σε αρκετά χρηματοδοτικά προγράμματα. Από τη θέση του αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας επιχείρησε να οργανώσει τις τεχνικές υπηρεσίες σύμφωνα με σύγχρονα πρότυπα δημόσιας διοίκησης, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και παρεμβάσεις που εμποδίζουν τους υπαλλήλους στην ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους. Από τις παραπάνω θέσεις ευθύνης παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο διαφωνώντας τόσο με την απαξίωση και την υπονόμευση του έργου της οικονομικής επιτροπής, όσο και με τις μόνιμες διοικητικές και οργανωτικές αδυναμίες της διοικούσας αρχής.

Σήμερα είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και στις επερχόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιάννη Καμαρινού «Ξεκινάμε από την αρχή».

Είναι παντρεμένος με τη Βιβή Σακκούλη, νηπιαγωγό στο 17ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, και έχουν τρία παιδιά, τον Παναγιώτη, την Άννα και τη Γεωργία.