Τον Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου  και επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε από την αρχή» Ιωάννης Καμαρινός συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της παράταξης.

Ο κ. Καμαρινός και οι συνεργάτες του συζήτησαν με τον διοικητή του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης αντιπύραρχο Παναγιώτη Τιάγκο για τα προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας -όπως τις κτιριακές υποδομές και την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Τιάγκος αναφέρθηκε σε θέματα πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής και τόνισε πως ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου ο δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για τις ανεξέλεγκτες χωματερές που έχουν δημιουργηθεί πάνω από τον περιφερειακό.

Και οι δύο  πλευρές έδωσαν έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών.

«Ως νέα δημοτική αρχή θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Βασική προτεραιότητα κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών, ο καθαρισμός των δρόμων από εύφλεκτα υλικά, η διασφάλιση της πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων. Μέλημά μας είναι η ενεργοποίηση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Οι δημοτικές υπηρεσίες οφείλουν να βρίσκονται στο πλευρό της Πυροσβεστικής ώστε οι δημότες να νιώθουν και να είναι ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Καμαρινός.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Ξεκινάμε από την αρχή» Ευαγγελία Τσίογκα, Ζωίτσα Σωτήρογλου, Αγγελική Χασιαλή, Ευαγγελία Τσαγκαλά, Σωκράτης Πασχαλέρης Στέργιος Στεργιάδης, Αθανάσιος Μουκατατζάκης, Κώστας Γίδαρης, Ελπίδα Λίγκου- Κυριακίδου, Κυριάκος Δραγκιώτης και Πολυχρόνης Αρετάκης.