Στους βασικούς άξονες της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, προκειμένου να αλλάξει η καθημερινότητα των δημοτών και των επιχειρηματιών αλλά και η συνολική εικόνα της περιοχής αναφέρθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ξεκινάμε από την αρχή» και υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Ιωάννης Καμαρινός, κατά την εκδήλωση ανακοίνωσης της ιδρυτικής διακήρυξης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

«Ο δήμος είναι η αυλή του σπιτιού μας, είναι το σπίτι μας. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στα παιδιά μας και στον ίδιο μας τον εαυτό. Ξεκινάμε από την αρχή και αυτή η αρχή βασίζεται σε δύο κύριους πυλώνες, τον άνθρωπο και το περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Καμαρινός.

«Ο δήμος μας χρειάζεται ανανέωση, οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Δεν μπορούμε να συζητάμε και να μένουμε μόνο στα αυτονόητα, όπως η καθαριότητα, οι χώροι πρασίνου, οι λακκούβες και τα σπασμένα πεζοδρόμια. Αυτά έπρεπε να μην υπάρχουν ως προβλήματα. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να τα λύσουμε και ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τις προδιαγραφές για ένα βιώσιμο μέλλον. Και εκεί θα ρίξουμε το βάρος μας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα στρατηγική με σχέδιο και όραμα κοινής αποδοχής, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας και των δύο κοινοτήτων. Το μέλλον του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα καθοριστεί από τις αποφάσεις αλλά και το έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια.Δεν είμαστε περαστικοί από την πόλη αυτή», επεσήμανε.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες στους οποίους θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και θα δοθεί η μεγαλύτερη βαρύτητα της νέας δημοτικής αρχής αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής μίας πραγματικής κοινωνικής πολιτικής με απολύτως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, στους τρόπους στήριξης της επιχειρηματικότητας, στις παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, στη διασφάλιση παροχής παιδείας η οποία περιλαμβάνει εκτός από την σχολική στέγη, χώρους άθλησης, όπως και την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου, στη βελτίωση της καθημερινότητας, με επίλυση του κυκλοφοριακού και της δημιουργίας χώρων στάθμευσης, αλλά και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η οποία αφενός διασφαλίζει την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και αφετέρου συμβάλλει στη γρήγορη επίλυση των προβλημάτων.

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον συνδυασμό «Ξεκινάμε από την αρχή» είναι άνθρωποι με όραμα και με υψηλό αίσθημα προσφοράς προς αυτόν τον τόπο. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από έμπειρα και ικανά άτομα που έχουν μεγάλη γνώση και πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και με τιμούν με την συμμετοχή τους. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που στέκονται δίπλα μου ως συνοδοιπόροι και ως συναγωνιστές με κοινό στόχο το καλύτερο μέλλον του τόπου αυτού. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους νέους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και θέλουν να προσφέρουν τα μέγιστα ώστε να εξασφαλίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Τα θέματα που έχουν άμεση προτεραιότητα για εμάς είναι όλα όσα άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η απασχόληση και η ελπίδα για προοπτική εξέλιξης ώστε να μεταμορφώσουμε τον δήμο μας σε ένα δήμο σύγχρονο πού θα εγκύπτει στα προβλήματα της κοινωνίας δίνοντας τις απαραίτητες πάντα λύσεις στα εκάστοτε προβλήματα. Με συνεργασία συνεννόηση και ενότητα δηλώνουμε παρόντες ενωμένοι ώστε να διεκδικήσουμε και να προσφέρουμε με πολλή δουλειά και αγάπη για τον τόπο μας το καλύτερο.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, παρουσίασε τους πρώτους 54 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ξεκινάμε από την αρχή», μεταξύ των οποίων εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Βασίλης Ανδρεάδης, Δημήτρης Αραμπατζής, Κεχαγιάς Ανέστης, Μουρατίδης Αχιλλέας, Μένια Καλού, Κοντσίδης Αντώνης, Στέργιος Στεργιάδης και Κεραμιδάς Μίμης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι θεσμών, καθώς και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο πρώην νομάρχης Δράμας Σάββας Δανιηλίδης, ο Κώστας Παπαδόπουλος πρώην νομάρχης και πρώην δήμαρχος Κορδελιού, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκόρης.