Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, θέμα που συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, το μέλος της ΠΕΔ-Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Γιάννης Καμαρινός,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση η οποία βάζει“ταφόπλακα”στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αφενός γιατί ακυρώνει στην πράξη το αυτοδιοίκητο των δήμων και αφετέρου διότι τους αποδιοργανώνει λειτουργικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την δυνατότητα τους να παρέχουν άρτιες και ποιοτικές υπηρεσίεςστους δημότες.

Τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές προσβάλλουν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας ότι για την παρούσα κυβέρνηση οι δήμοι δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένας χρήσιμος “κουμπαράς” τον οποίο αδειάζει όποτε τη βολεύει.

Σε κάθε περίπτωση, συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ-Κεντρικής Μακεδονίας διότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει ναχειραγωγείται από την εκάστοτε κεντρική εξουσία, ούτε φυσικά να λειτουργεί ως το “αποκούμπι” που θα διορθώνει κάθε αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική. Οι δήμοι απαιτούν σεβασμό στο τεράστιο έργο που επιτελούν ιδίως όταν αυτό έρχεται να καλύψει τις αδυναμίες των εκάστοτε κυβερνώντων».